دسته : منابع طبیعی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 333 KB
تعداد صفحات : 78
بازدیدها : 823
برچسبها : کودهای شیمیایی سموم کشاورزی محیط زیست
مبلغ : 4000 تومان
خرید این فایلمعرفی تحقیق اثرات کودهای شیمیایی و سموم کشاورزی بر محیط زیست در شهرستان بیله سوار
مقدمه
با توجه به افزایش سریع جمعیت کشور، نیاز به تولید بیشتر محصولات کشاورزی از جمله محصولات مهم و استراتژیک همچون گندم، برنج و سیب زمینی هم اکنون بیش از پیش در جامعه احساس می شود.
بنابراین به نظر می رسد بهترین راه برای نیل به این مهم و همچنین تامین قسمتی از ارز مورد نیاز، افزایش تولید در واحد سطح باشد. اما متاسفانه در ایران افزایش تولید همیشه یا با افزایش سطح زیر کشت همراه بوده و یا با مصرف هرچه بیشتر سموم و کودهای شیمیایی که در این میان مورد اول منجر به کاهش سطح اراضی جنگلی و مرتعی شده و مورد دوم بد نیست به عنوان نمونه به یکی از افتخارات بزرگ کشور در زمینه خودکفایی گندم اشاره کنیم؛ محصولی که افزایش تولید آن قبل از آنکه مبتنی بر اصول علمی کشاورزی باشد تنها به مصرف هرچه بیشتر کودهای نیتراته و اوره وابستگی داشت. افزایش تولید گندم شاید ایران را در سکوی پرافتخار خودکفایی قرار داده باشد اما عوارض سوء ناشی از این خودکفایی را باید در سال های آینده مورد بررسی قرار داد. آنجا که میزان ابتلابه انواع سرطان های دستگاه گوارش ناگهان با رشد قابل توجهی مواجه خواهد شد و بیماران بسیاری را در سطح جامعه برجا خواهد گذاشت.
مصرف بیش از حد کود و سموم شیمیایی در حال حاضر زیان های فراوانی را به محیط زیست و سلامت عمومی مردم وارد کرده است. ...
ازت به صورتهای نیترات، یون آمونیم و اوره قابل جذب گیاه است. فرم اصلی ازت در خاک بوده و فرمهای ، و پس از مدتی کم و بیش کوتاه بصورت در می آیند. تبدیل این فرمها به موجب آزاد شدن گشته و pH خاک را نقصان می دهد. ازت موجود در کودها را بصورت درصد ازت خالص ذکر می نمایند. نیترات آمونیم 33 درصد ازت داشته و هر دو فرم ازت آن قابل جذب گیاه می باشند. چون دارای بار منفی است جذب کلوئیدهای خاک نشده و در معرض شستشو از خاک است. اما چون دارای بار مثبت است جذب کلوئیدهای خاک می گردد و بتدریج بصورت در می آید. اوره رایج ترین کود ازت در ایران است. اوره از ترکیبات آلی بشمار رفته و به همین فرم قابل جذب گیاه می باشد. از محلول اوره در محلول پاشی برگ گیاهان نیز استفاده میشود. اوره نیترات آمونیم را می توان قبل از کاشت محصول و یا بصورت سرک و بعد از آن که گیاه مقداری رشد نمود به خاک داد. سولفات آمونیم علاوه بر ازت دارای 24 درصد گوگرد است. هیدرات آمونیم را که از حل شدن آمونیاک در آب بدست می آید قبل از کاشت بوسیله سرنگهای مخصوص در زیر لایه ای از خاک قرار می دهند.
نیترات کلسیم و نیترات پتاسیم درصد ازت کمی داشته و کمتر بعنوان منبع کود ازت در خاک مصرف می شوند. این کودها غالبا در محلولهای غذایی به عنوان منابع کلسیم یا پتاسیم مورد استفاده قرار می گیرند. ...
رشد چشمگیر جمعیت در سال های گذشته و افزایش تقاضا برای محصولات کشاورزی از یک سو و هزینه زندگی و افزایش قیمت ها و در نتیجه فشار بر قشر کشاورز جهت افزایش درآمد خود از سوی دیگر سبب شده در سال های اخیر روند استحصال از خاک های زراعی کشور به وسیله کاشت متعدد و هر ساله گیاهان زراعی جهت تامین موارد یادشده شدت یابد و در کنار آن تغییر شرایط آب و هوایی و کاهش سفره های آب زیرزمینی همگی دست بدست هم داده باعث فقیر شدن هر ساله خاک های زراعی کشور شده که متاسفانه به این عوامل اثرات منفی کودهای شیمیایی بر خاک و محیط زیست نیز بایستی اضافه گردد بعبارتی دیگر در سال های اخیر میزان مواد اخذ شده از خاک جهت تولیدات کشاورزی به مراتب بیشتر از میزان مواد داده شده به خاک جهت حفظ بافت خاک و توان باروری آن بوده لذا می طلبد که با استفاده از کودهای آلی و بیولوژیک علاوه بر بوجود آوردن محصولات سالم و محیط زندگی سالم خاک را غنی نموده و بافت خاک را اصلاح نماییم تا همگان (حال و آیندگان) از اثرات مثبت آن منتفع گردند. بدیهی است تغذیه نا مناسب ناشی از مصرف کودهای شیمیایی تک عنصری علاوه بر ضعف بنیه گیاهان، مقاوم شدن آفات و عوامل بیماری زا به سموم را نیز در پی خواهد داشت. در نتیجه مبارزه با آفات و بیماری ها به مرور بسیار دشوار شده به نحوی که بعضا موجب امحاء باغات نیز گشته که با تغذیه اصولی به وسیله کودهای مرکب و در واقع ایجاد تعادل در عناصر غذایی مورد نیاز گیاه موارد یاد شده به راحتی و بدون صرف هزینه هنگفت و وقت زیاد مرتفع خواهند شد.
مقدمه
بیان مسئله
ضرورت و اهمیت تحقیق
هدف تحقیق
مفاهیم و مبانی نظری تحقیق
انواع کود شیمیایی
کودهای ازت
کودهای فسفر
کودهای پتاسیم
کودهای گوگرد
کودهای کلسیم و منیزیم
کودهای مخلوط
کودهای عناصر کم مصرف
آهن و منگنز
علایم کمبود آهن و منگنز
علائم مسمومیت آهن و منگنز
کودهای آهن و منگنز
بور و مولیبدن
کود های بور
اشکال مولیبدن در خاک
علائم کمبود مولیبدن در گیاهان
سمیت مولیبدن برای حیوانات
کودهای مولیبدن
پتاسیم
اشکال پتاسیم خاک
کودهای پتاسیمی
انتخاب کودهای پتاسیمی
مصرف موثر از کودهای پتاسیمی
فسفر
فسفر خاک
فسفر معدنی
فسفر آلی
علائم کمبود فسفر در گیاهان
کودهای فسفاتی
آشنایی با اصطلاحات
کودهای فسفاتی
سوپر فسفات ساده
سوپر فسفات تریپل
سوپر فسفات غنی شده
سوپر فسفات آمونیومی
فسفات آمونیوم
نیتریک یا نیتروفسفات
آمونیوم پلی فسفات
فسفات های حرارتی
سنگ فسفات با اسیدی شدن جزیی
سنگ فسفات
مدیریت استفاده موثر از فسفر
استفاده از میکوریزا (VAM) (Vesicular Arbuscular Mycorrhiza)
استفاده از فسفوباکتریوم
کلر
علائم کمبود کلر
علایم سمیت کلر
برهمکنش با دیگر عناصر غذایی
کلر و بیماریهای گیاهی
عکس العمل گیاهان به کوددهی کلر
کودهای کلردار
کلسیم و منیزیم
علایم کمبود کلسیم و منیزیم
مواد بهساز کلسیم و منیزیم دار
گوگرد
علائم کمبود گوگرد درگیاهان
نیاز گیاهان به گوگرد
کوددهی گوگردی
مس و روی
علائم کمبود در گیاهان
کودهای مس و روی
نیتروژن
نیتروژن آلی خاک
معدنی شدن نیتروژن آلی خاک
کود نیتروژنی
افزایش بازده مصرف نیتروژن
عوامل خاکی
عوامل گیاهی
عوامل محیطی
عملیات زراعی
مقدار نیتروژن مصرفی
روش مصرف نیتروژن
زمان مصرف نیتروژن
بازدارنده های نیترات سازی
کودهای نیتروژنی کند رها (Slow- Release N Fertilizers)
اوره با پوشش گوگردی (SCU) (Sulfur- Coated Urea)
ایزوبوتیلیدین دی اوره (IBDU)
اوره با پوشش پلاستیک
اوره سوپرگرانول (USG)
نمایه های قابلیت جذب نیتروژن
علایم کمبود نیتروژن
مقدمه
نوع روش تحقیق
روش و ابزار گردآوری اطلاعات و داده ها
جامعه آماری
روش تجزیه و تحلیل داده ها
پیشنهادات
ضرورت مصرف کودهای آلی، ارگانیک
منابع
جهت دانلود سایر تحقیقات مرتبط از سایت محصولات دانلودی سرو از جستجوگر سایت یا برچسبها و مطالب مرتبط استفاده کنید